Advent i bageriet

Nu bullar vi upp inför jul! 

Under advent byter vi sortiment i bageriet och går loss på julens smaker i bröd och sötsaker. Varje lördag i advent kommer Bunteriet till oss med de vackraste adventblommorna.

Det finns varje helg möjlighet att boka det du vill ha för att fira goda adventshelger, du bokar längst ner på sidan. Självklart finns allt även för drop in för dig som bara vill komma förbi, men vi är som alltid tacksamma om du beställer om du vill ha fler än 10 av något.

Varje lördag bakar vi frukostfrallor också, precis som vanligt finns de att köpa från ca kl 8. 

Öppet i advent:

Lördag 2 dec 11-15   (med Bunteriet på plats)
Lördag 9 dec 11-15   (med Helena Leach keramik hos oss!)
Lördag 16 dec 11-15

Bakat lördag 16/12

Vi bakar lite olika varje helg, och det finns alltid mer på plats. 

Saffransknut Deluxe

Ekologisk saffransknut bakad på ekologiskt vete, svenskt ekosmör, mjölk och socker och rikligt med solgul saffran. Fylld med vår egen mandelfyllning med doft av apelsinzest och toppad med mandel och pärlsocker.

37 kr

Lussekatt

Ekologisk lussekatt, bakad på ekologiskt vete, svenskt ekosmör, mjölk och socker och rikligt med solgul saffran, penslad med ägg och prydd med russin.

30 kr

Pepparkaksdeg, 500g

Bageriets egen pepparkaksdeg på ekologiskt svenskt mjöl, smör och grädde och rikligt med kryddor.

75 kr

Vörtbröd

Vårt eget vörtbröd är bakat på skållad råg, ekologisk vört och hel pomerans. Tung, mörk och hållbar, med eller utan russin. 

72 kr

Saffransbiscotti, påse

Solgula mandelbiscotti på ekologiska ägg och vete.

49 kr

Franska pepparkakor, påse

Tunt skurna, lite knäckiga pepparkakor på ekologiskt vete, smör, kryddor och mandel.

49 kr

Bageriets kola, trio

Äntligen godissäsong! Hemkokt kola på ekologisk grädde, smör och socker. En rejäl bit adventgodis, helt utan tillsatser. I kolatrion hittar du en av varje av:

- Chokladkola på ekologisk kakao och havssalt

- Vanilj på smör, vanilj och havssalt  

- Saffrankola på ekosaffran och svensk ekogrädde


115 kr 

Bunteriets adventblommor

Under lördagarna i advent hittar ni Bunteriets fina blommor hos oss. Boka gärna så packar vi i påse som du kan hämta med det bakade.

Vinterkrans

Vacker dörrkrans bunden på halmstomme med ädelgran och buxbom. Kransen är neutral och står sig fint utomhus hela vintern. Omkrets ca 40 cm och band medföljer om du önskar.

450 kr

Svenskodlad adventskasse

En trevlig kasse med julens finaste blommor på lök. Innehåller en vacker, melerad lyxamaryllis och tre vita kvalitetshyacinter samt en liten påse med grön mossa. Allt du behöver för att göra dina krukor redo för jul.

350 kr

Amaryllisbukett

Förgyll adventshelgen med julens vackraste blomma på snitt. "Buketten" är obunden och du arrangerar den hemma i en stor vas. Innehåller 3 stora, fina stjälkar amaryllis och vackra tillbehör.

350 kr

Boka ditt adventkit här

Vi återkommer med bekräftelse, sen betalar du dina varor på plats i bageriet.