Pasta i bageriet

På onsdag 12 maj får vi fint besök i bageriet och vi gör en resa i sinnet! Helena som driver Pastahantverket är Sveriges enda Sfoglina, utbildad i Bologna. Hon gör gudomlig pasta för hand, håller regelbundet kurser och hennes pasta finns ibland att köpa hos utvalda delis i stan. Nu kommer hon hit och det finns möjlighet att boka pastapaket, med utlämning i samband med onsdagens lunch! Mathantverk när det är som bäst. Begränsat antal portioner.

Utlämning pasta och lunch: Onsdag 12 maj 11:30-13:30

Att beställa onsdag 12 maj


Pastahantverkets Pastapaket, per portion

Ravioli, knådad för hand och kavlad med mattarello. Fylld med citron och ricotta. Kommer med ett aromatiskt salviasmör som du bryner hemma, och en bit parmesan.

Smöret, La Casara, är gjort på ren grädde från kossor som betar i Alperna. Parmesanen V/P Traversetolese är opastöriserad och lagrad 24 månader. 

Portion 150 gr. Håller 3 dagar i kyl.

150 kr

Insalata di tonno

Dagens lunchsallad, tonfiskröra med kapris och oliver, haricoverts, ruccola och vitlökskrutonger. Kommer med surdegsfoccaccia.

85 kr

Lill-lördag på burk

Ta med något nytt hem, att ha som tillbehör, vända ner i en pasta eller dipp.

Olive e acciughe - Röra på sardeller, oliver och svarta bönor. Olivolja, citron och vitlök. Perfekt på en bruschetta med en tomatsallad.

40 kr

Taleggio, 200gr

Pastahantverket plockar med sig två lysande ostar från Italien. Perfekt inför stundande långhelg tycker vi!

Taleggio D.O.P. "Kungen av Valsassina". Piacere naturale Latte Crudo, från Carozzi Toscana. Smörig och lite kryddig smak. Opastöriserad. 

60 kr

Pecorino Romano, 200gr

Pastahantverket plockar med sig två lysande ostar från Italien. Perfekt inför stundande långhelg tycker vi!

Pecorino Romano, lagrad 5 mån. En lagrad finpipig fårost från Toscana med mycket sälta och robust smak, god med tex honung eller fruktmarmelad.

50 kr

Tiramisu, portion

Bageriets tiramisu, på våra egna savoiardikex, mascarponekräm, marsala och kaffe.

45 kr

Beställ här:

Ange om du vill swisha i förväg och hämta din påse i dörren utan att gå in. Vi återkommer med bekräftelse på din beställning.